lluvia ligera
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
19°

Sols el 9% d'espanyols tria Balears com la comunitat on es viu millor

Un 60 per cent de residents a les Illes valora la qualitat de vida de Catalunya

Les Illes registren els majors creixements ecònomics anuals i compten amb la major capacitat de compra per habitant de l'Estat. A més, posseeixen, encara, platges i un clima mediterrani que les han convertit en una destinació vacacional capdavantera. Tot i aquests poderosos reclams de riquesa, tan sols un 9% dels espanyols considera les Balears com la comunitat autònoma on «es viu millor», segons l'estudi Les autonomies i la qualitat de vida dels ciutadans (1998), elaborat per la Fundació de les Caixes d'Estalvi Confederades.

En canvi, el 60% dels balears no s'ho pensarien dues vagades i partirien a Catalunya per residir allà. En aquest punt tot l'Estat hi està d'acord. Un 65% considera que com el Principat no hi ha res, tot i que ocupa el cinquè lloc en capacitat de compra. L'estudi deixa palès que qualitat de vida, benestar social i renda no són sinònims.

De les 17 comunitats autònomes, 6 són les desitjades per iniciar-hi una nova vida. Entre elles, les Illes se situen en el darrer lloc, amb un 9% i una capacitat de compra de 138'2 (sobre una mitjana de 100). Per sobre té Andalusia (12%, 81'5); el País Valencià (15%, 100'5); Euskadi (25%, 108'4); Madrid i la més estimada, Catalunya (65%, 110'9). Altrament, també són 6 els territoris més rebutjats. Andalusia no inspira gaire confiança als espanyols, amb un 45%. El Sud no és gaire estimat, ja que els seus veïns, els extremenys, es col·loquen per sota a un punt de distància (44%, 87'1). A continuació, Galícia (14%, 93'7), Euskadi (13%, 108'4), Castella-la Manxa (12%, 90'3) i Castella i Lleó (9%, 102'6).

Tot aquest maremàgnum de percentatges demostren que Andalusia i Euskadi són tan estimades com odiades, que Catalunya, criticada per tot i per tots, és la més envejada o que les Illes, encara que els seus habitants, teòricament, manegen molts doblers, pocs pensen que ells, residint aquí, també tindran plena la butxaca.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris