algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
14°

Sols el 9% d'espanyols tria Balears com la comunitat on es viu millor

Un 60 per cent de residents a les Illes valora la qualitat de vida de Catalunya

Les Illes registren els majors creixements ecònomics anuals i compten amb la major capacitat de compra per habitant de l'Estat. A més, posseeixen, encara, platges i un clima mediterrani que les han convertit en una destinació vacacional capdavantera. Tot i aquests poderosos reclams de riquesa, tan sols un 9% dels espanyols considera les Balears com la comunitat autònoma on «es viu millor», segons l'estudi Les autonomies i la qualitat de vida dels ciutadans (1998), elaborat per la Fundació de les Caixes d'Estalvi Confederades.

En canvi, el 60% dels balears no s'ho pensarien dues vagades i partirien a Catalunya per residir allà. En aquest punt tot l'Estat hi està d'acord. Un 65% considera que com el Principat no hi ha res, tot i que ocupa el cinquè lloc en capacitat de compra. L'estudi deixa palès que qualitat de vida, benestar social i renda no són sinònims.

De les 17 comunitats autònomes, 6 són les desitjades per iniciar-hi una nova vida. Entre elles, les Illes se situen en el darrer lloc, amb un 9% i una capacitat de compra de 138'2 (sobre una mitjana de 100). Per sobre té Andalusia (12%, 81'5); el País Valencià (15%, 100'5); Euskadi (25%, 108'4); Madrid i la més estimada, Catalunya (65%, 110'9). Altrament, també són 6 els territoris més rebutjats. Andalusia no inspira gaire confiança als espanyols, amb un 45%. El Sud no és gaire estimat, ja que els seus veïns, els extremenys, es col·loquen per sota a un punt de distància (44%, 87'1). A continuació, Galícia (14%, 93'7), Euskadi (13%, 108'4), Castella-la Manxa (12%, 90'3) i Castella i Lleó (9%, 102'6).

Tot aquest maremàgnum de percentatges demostren que Andalusia i Euskadi són tan estimades com odiades, que Catalunya, criticada per tot i per tots, és la més envejada o que les Illes, encara que els seus habitants, teòricament, manegen molts doblers, pocs pensen que ells, residint aquí, també tindran plena la butxaca.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris