nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
19°

Els Cossiers varen ballar per sant Jaume

Com a fet excepcional enguany ballaren davant la casa del nou president del Govern

Els Cossiers tornaren a dansar pels carrers de la vila oferint els tradicionals balls ancestrals en l'itinerari «quadrat» pel que varen ser els límits del poble. Aquest recorregut es fa mitjançant el ritme conegut com el de «ses bombes» i antigament simbolitzava l'inici de la festivitat de sant Jaume.

El nou president del Govern, Francesc Antich, va seguir els balls igual que un algaidí més. Ahir horabaixa era molt habitual sentir com els ciutadans felicitaven el nou president. Antich va ser batle a Algaida del 1991 fins al 1997, i sempre ha viscut les danses dels Cossiers amb la mateixa passió que caracteritza aquesta antiga tradició. Enguany, fins i tot, els cossiers feren una excepció i ballaren davant casa seva.

El recorregut del «quadrat» segueix els límits d'allò que era el nucli antic d'Algaida. A les 20 hores, va començar el primer ball a la Plaça amb la dansa Mestre Joan. Seguidament l'Obriu-mos va tenir lloc al cantó de cas Sant, al qual va seguir la dansa Flor de Murta davant la creu del carrer de la Ribera. Com cada any, el ball d'Els Reis es va representar davant cal batle. L'itinerari es va seguir fins a acabar una altra vegada a la plaça, on la Dama va vèncer el Dimoni en la dansa coneguda com la Titoeta. El so del tamborí i del flabiol va acompanyar cadascun dels balls. Enguany quatre Cossiers deixaran de ballar. A Algaida hi ha el costum de retirar-se quan s'han complit els 50 anys, d'aquesta manera Andreu Majoral, Jaume Torres, Joan Txico i Joan Maria a partir de l'any que ve deixaran el seu lloc per donar pas als més joves.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris