algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
18°

Els llogarets de Santanyí i Felanitx han conservat les seves fesomies

Els petits nuclis són el patrimoni cultural i històric de la comarca

Són petits nuclis de població desconeguts per molts de mallorquins, els que es localitzen a la comarca del Migjorn, i és en aquesta zona on es concentra el major nombre de llogarets de Mallorca.

Durant els darrers anys, ajuntaments com el de Santanyí o el de Felanitx han pres mesures per protegir les particularitats de les fesomies d'aquests pobles.

L'any 1985, el consistori de Santanyí va aprovar les Normes Subsidiàries com a instrument per controlar el desenvolupament urbanístic del municipi.

El terme de Santanyí comprèn, entre les àrees de la marina i de l'interior, una desena de llogarets. S'Alqueria Blanca, Calonge i es Llombards són els que s'han caracteritzat més per conservar la seva cultura rústica i tradicional.

Calonge, de 608 habitants, ha crescut de manera progressiva i espectacular en els darrers quinze anys.
La seva ubicació, més propera a les zones turístiques de la costa com ara Cala d'Or o Portopetro, ha estat el principal incentiu d'aquest creixement. La pau i la tranquil·litat de Calonge conviden els estrangers a passar llargues temporades en aquest petit poble. Aquesta circumstància fomenta que el turisme que hi arriba no sigui exclusivament de masses, sinó de qualitat.

El sector terciari del municipi ha volgut estimular-lo oferint uns serveis adients com tendes d'antiguitats o de mobles de qualitat. S'Alqueria Blanca ha seguit un creixement similar al de Calonge, però no ha estat tan progressiu.

Es Llombards, a diferència dels altres dos, no ha sofert un canvi tan espectacular. Es tracta d'un poble tranquil de l'interior que conserva un ambient molt rural. Està més allunyat dels grans centres turístics i la seva producció està més dedicada a abastir la població. L'hospitalitat i l'encant dels seus habitants són els trets més característics de la seva idiosincràsia.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris