cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
19°

Matas sosté que ha guanyat les eleccions i no és president per un pacte anti-PP

Francesc Antich el convidà a analitzar les raons del seu fracàs polític

En la seva intervenció en el debat d'investidura, Jaume Matas sostingué que havia guanyat les eleccions i que no era president per un pacte anti-PP. Francesc Antich li replicà convidant-lo a analitzar les raons del seu fracàs polític, a esbrinar per què ningú no volia pactar amb els conservadors. Segons Matas, l'únic que ha mogut els signataris del Pacte de Progrés ha estat «la supervivència personal i política» i «el repartiment». L'aliança, en opinió del ja cap de l'oposició, es féu en tres fases: primer, deixar fora el PP; després, repartir-se les cadires; i finalment el programa.

A continuació, Matas posà en dubte la credibilitat de les promeses dels socialistes, sobretot pel que feia a la regeneració de la vida pública i a la confiança en les institucions. Recordà les renúncies programàtiques de cada partit i qualificà el programa global d'inconcret i ple de mancances; convidà Antich a no negar els assoliments de l'etapa anterior i assegurà que els nous governants farien el mateix que ell.

Francesc Antich replicà: «Doncs, he anat molt viu, si he perdut; vostè no ha anat gens viu. Ningú no ha volgut pactar amb vostè per la prepotència i per la incapacitat d'arribar al consens». En qüestions d'ètica, Antich no admeté que el PP li donàs lliçons. A més, acusà el dirigent conservador de no haver llegit el programa del PSIB-PSOE, que, en contra del que deia l'adversari, ja preveia la creació de més conselleries. Replicant a les crítiques per l'augment de la despesa en càrrecs públics (1.200 milions, segons el conservador), Antich recordà a Matas que aviat se sabria qui gastava més i en què, perquè el Pacte s'havia compromès a realitzar una auditoria als comptes del Govern Matas.

Quant a la qüestió de la supervivència política, Antich tirà per cara a Matas la «traïció» a Cristòfol Soler, que havia conduït Matas a la presidència del Govern. Pel que fa a la llei que no permet més de deu conselleries, Antich li tirà en cara que no l'hagués derogada després de la reforma de l'Estatut. També digué que la interinitat de la Mesa no era res comparada amb el cas Túnel de Sóller.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris