cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
19°

Les Illes no acullen un 20% més de demanda turística per manca de llits

Els mesos de juny i, sobretot, juliol i agost són els reclamats pels clients espanyols

L'arxipèlag balear, un any més, és consolida com la destinació vacacional líder de la Mediterrània com ho demostra el fet que en el decurs dels mesos de juny i, sobretot, juliol i agost existeix una demanda superior al vint per cent que es pot atendre a causa de la manca d'allotjament, segons assegurà el president de l'Agrupació d'Agències de Viatges de les Balears (Aviba), Eduardo Zamorano. La gran temporada turística que s'està enregistrant enguany queda reflectida en l'asseveració del president d'Aviba, que afegí que aquesta bonança també s'estén amb força cap als mesos de juliol i juny, que han sumat una ocupació mitjana pròxima al 95 per cent, de les majors del darrers anys.

La gran demanda de paquets vacacionals cap a les Illes de la «calma» en aquestes dates prové del mercat espanyol. Eduardo Zamorano assegurà que «és en aquets sector del mercat on clarament es podria vendre un major nombre de paquets turístics».

Per contra, els majoristes espanyols acusen els hotelers insulars de no complir els contractes a través dels quals els reserven les places per als seus clients estatals i es queixen que les transvasin als seus clients preferencials, els touroperadors alemanys, mentre que la patronal hotelera els argumenta que el client espanyol no ha d'esperar fins el darrer moment per decidir les seves vacances i que han de canviar la pauta de concentrar i contractar les seves vacances durant els mesos punta de l'estiu.

Quant a l'ocupació que s'espera per al pròxim mes d'agost, les previsions la situen en el cent per cent. D'altra banda, un cop superat tots els conflictes laborals que han fuetejat el sector turístic balear en els inicis de la temporada alta (la vaga del transport discrecional, la signatura in extremis del conveni col·lectiu d'Hoteleria i la rebel·lió/aturada de zel dels controladors aeris), el president d'Aviba informà que en aquests moments «tot funciona» i la situació «s'ha tranquil·litzat» després de la convulsió dels treballadors del ram vacacional.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris