cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
18°

Fageda reclama la llei de capitalitat en la presa de possessió

Un cop reelegit reclamà la capitalitat de Palma i la gestió del passeig marítim

R.G./ C.M.C. Palma.
Amb un teló de fons marcat per recursos contenciosos electorals i amb un retard de tres setmanes respecte de les altres cases consistorials, Joan Fageda fou ahir finalment investit batle de Palma, després de 40 dies d'angoixosa espera pels recomptes de vots i els recursos, i per tercera vegada consecutiva. La seva proclamació com a màxima autoritat municipal fou precedida per la tradicional i protocol·lària cerimònia de constitució del Consistori, en el qual entren un total de catorze nous regidors entre tots els partis polítics que representen Cort. Quinze regidors del PP, 8 del PSOE, 3 del PSM, 2 d'EU i 1 d'UM.

Fageda, que afronta ja el cinquè mandat a la Corporació local encapçalant el Partit Popular (dos d'oposició i tres al capdavant del govern municipal), renovà ahir públicament el seu compromís «de ser batle de tots els ciutadans de Palma, sense exclusions» i reiterà en el seu discurs final la necessitat d'assolir la llei de capitalitat com un dels objectius principals al llarg dels pròxims quatre anys d'aquest mandat. «El meu desig és que s'assumesquin dos plantejaments: la plena competència de la ciutat en el que són els seus límits territorials i el reconeixement de la seva capitalitat», apuntà Fageda.

Una de les altres fites del nou equip de govern serà aconseguir que la gestió del passeig marítim sigui municipal. «Si estam propugnant l'obertura de la ciutat, per millorar la fesonomia de la nostra franja marítima, és lògic que aspirem que la gestió del passeig marítim reverteixi a l'Ajuntament, ja que és un dels nusos arterials clau en l'ordenament urbanístic i del trànsit de Palma», manifestà Joan Fageda. El reelegit batle declarà després de l'acte de presa de possessió que fins dilluns o dimarts no es donaran a conèixer els caps d'àrea que formaran part de l'equip.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris