algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
16°

Un al·lot de 15 anys i un turista britànic moren negats al coll Baix i Can Picafort

Un altre company del jove mort va ser rescatat pel seu monitor d'esplai i pel SAR

Dos morts és el negre balanç d'una jornada tràgica a les platges de Mallorca. El mal temps imperant a la zona de la badia d'Alcúdia féu que els serveis de rescat anassin totalment de bòlid per atendre les emergències que es produïren. El cas més anguniós es va produir al coll Baix. Eren poc més de les dues del migdia quan es va rebre una cridada al centre coordinador d'emergències de l'112 avisant que al coll Baix hi havia dues persones que s'estaven negant.

Es tractava de José Isidro F.R. de catorze anys i de Javier C.G. de quinze, dos al·lots de Santa Coloma de Gramanet que havien vengut amb el seu club d'Esplai a Mallorca el passat dia 17. Els dos nins estaven amb els seus companys i monitors al coll Baix perquè ahir havien decidit anar d'excursió a aquest singular paratge alcudienc des del campament de la Victòria, on es trobaven hostatjats.

Un dels monitors que els acompanyaven, Alberto C.C. de 23 anys, es va llançar al mar per intentar salvar els al·lots, però sols aconseguí fer-se amb José Isidro. Els dos varen quedar esgotats en la tornada a la cala, però no varen poder fer res per salvar el seu company.

A la cala arribaren ràpidament una embarcació de Salvament Marítim, un helicòpter del 801 esquadró del SAR Palma i una patrulla terrestre de la Guàrdia Civil. Com que l'accés a la cala és molt difícil per terra, l'helicòpter del SAR els va evacuar per aire fins a la base General Asensio, on una ambulància del 061 els esperava per traslladar-los fins a Son Dureta. A partir d'aquell moment es varen viure hores dramàtiques a la platja del coll Baix. Començava la recerca del segon dels al·lots per part dels GEAS de la Guàrdia Civil i de Salvament Marítim.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris