algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
19°

Antich oferí «il·lusió, confiança i utopia» en el discurs d'investidura

Avui serà investit president amb els 31 vots d'UM i tots els dels partits de l'esquerra

76754

Antich volgué deixar clars els fonaments ideològics del Pacte.

J. R.

Francesc Antich no es limità ahir, en el discurs d'investidura, a l'enumeració d'accions concretes "ja avançades per Diari Balears diumenge passat", sinó que insistí en els «intangibles», en l'esperit de l'aliança, per demanar la confiança de la Cambra autonòmica. Avui serà investit president amb els 31 vots d'Unió Mallorquina i del conjunt de l'esquerra.

«El dinamisme social de les Illes Balears "digué" s'ha d'expressar i traduir en accions reals i decidides dels seus representants polítics. Però, paral·lelament, la demanda de les ciutadanes i dels ciutadans del nostre país, com correspon a una societat moderna i avançada, va més enllà d'allò que és tangible i quantificable: volen seguretat, volen prosperitat; però també volen il·lusió i volen confiança. I, fins i tot, dosis d'utopia, tan necessàries per tal que els països caminin endavant».

Antich havia començat el seu discurs "clarament de coalició en la lletra i en l'esperit" recordant el caràcter parlamentari de la nostra democràcia i el fet que el president no s'elegeix directament sinó que aquesta és una prerrogativa dels diputats de la Cambra.

Després va voler detallar minuciosament els elements subjacents que han permès l'entesa de forces polítiques tan diferents en un programa comú. Va refutar, un altre cop, que es tractàs d'un pacte contra algú, sinó «una majoria a favor de les Illes Balears», perquè «les Illes pateixen la crisi del conservadorisme, que s'ha tornat ranci, ha esgotat el seu model social, ja no engresca».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris