cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
16°

Pere Sampol: «El nou Govern no serà dòcil amb les imposicions de Madrid»

Es proposa lluitar per tal d'aconseguir més inversions estatals

El portaveu del Partit Nacionalista de Mallorca-Esquerra Nacionalista, Pere Sampol, s'esforçà ahir per alabar el discurs del pròxim president del Govern, Francesc Antich, quan, en aquests casos, responia a les paraules del candidat popular de torn dient que es tractava de discursos «buits de contingut». Sampol qualificà el programa del candidat socialista «d'exhaustiu» i es declarà «satisfet». «El programa d'Antich recull bona part de la nostra proposta electoral», assenyalà, a la vegada que destacava que s'havien incorporat al nou Govern «moltes de les nostres reivindicacions programàtiques».

Sampol recordà que en el futur Executiu autonòmic, segons els acords puntuals als quals han arribat tots els partits integrants del Pacte de Progrés tant des del punt de vista dels programes com ara de contingut de les accions concretes de gestió, «hi haurà la fermesa que es complirà una part important de l'acord amb la presència física de governants del PSM».

Pel polític nacionalista, «ens trobam en un moment crucial i històric», i assenyalà que es tractava d'un programa de Govern «ambiciós» tant des del punt de vista mediambiental, com també cultural i social. El compromís d'assumir més quotes d'autogovern és un altre dels aspectes importants pel PSM. «Aquest compromís, que s'estén també fins arribar a uns nivells de finançament autonòmic molt més amplis dels que tenim ara, és un signe que marcarà la nova política autonòmica de les Balears». Sampol es declarà disposat a lluitar per tal que el Govern central realitzi més inversions estatals a l'Arxipèlag.

El portaveu nacionalista considerà que les relacions amb Madrid canviaran a partir d'ara. «Crec que no serà un Govern dòcil amb les imposicions de Madrid, sinó que reivindicarem amb força el que és més just per les Illes Balears». Pere Sampol recordà que ara es tracta d'aplicar les directrius que volen els ciutadans que votaren el canvi el passat 13-J. «Intentarem donar resposta als problemes que ara mateix tenim plantejats i complir d'aquesta manera el compromís que tenim amb els ciutadans».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris