algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
11°

Les aerolínies desembutxacaran els 3.000 milions per fer realitat l'hangar

Reclamaran a Aena 5.000 milions d'indemnització si convoca un nou concurs

Les companyies aèries Ibèria, Air Europa, Spanair i CASA, que formen la Unió Temporal d'Empreses (UTE) que guanyà el concurs públic realitzat per Aena que adjudicà l'explotació i gestió del futur hangar de mantiment de l'aeroport de Palma, estan disposades a pagar els 3.000 milions que en costa la construcció, juntament amb la plataforma i una zona d'urbanització, sempre que Aena es comprometi a no concocar «un nou concurs ni canviï condicions». «És per això que li exigim la garantia jurídica dels nostres drets com a adjudicatària, perquè no quedi en mans del voluntarisme polític», informà Miguel Arto, vicepresident de l'Associació Espanyola de Companyies Aèries.

En cas contrari, Arto apuntà que el consorci empresarial duria als «tribunals Aena» i li reclamarien «5.000 milions d'indemnització, ja que l'ens tendria una responsabilitat per lucre cessant». Així, l'UTE s'ha acollit a la segona opció del plec de condicions de l'adjudicació a través de la qual Aena aportarà els terrenys i les aerolínies es faran càrrec del cost de la construcció de l'hangar i pagaran un cànon anual de 50 milions a Aena per la utilització de la zona de domini públic on s'instal·larà el desitjat hangar.

Aquesta ha estat l'única via possible per fer realitat el «molt important» i «necessari» hangar de manteniment, segons el nou director de Son Sant Joan, Mariano Menor, atès la negativa d'Aena de no fer front a la construcció de l'hangar amb doblers públics com contemplava originàriament la primera opció del concurs adjudicat a l'UTE per a la seva explotació i gestió. A més, Arto remarcà que «el ministre de Foment, Rafael Arias Salgado, no volia mantenir l'expedient d'adjudicació».

El vicepresident d'Aeca avancà que en la reunió de despús-ahir a Madrid entre Aena, l'UTE, Aeca i un representat del Govern balear «s'arribà pràcticament a un acord» per tirar-lo endavant, el qual se signaria «en el decurs dels primers dies de setembre i així es començaria a edificar l'hangar aquest mateix mes».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris