algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 15°
20°

Insalud afirma que el canvi de Govern no destorbarà la transferència de Sanitat

Rodrigo diu que allò «intel·ligent» és fer la conversió de Son Dureta en fundació

El director territorial de l'Insalud a les Illes, Javier Rodrigo de Santos, recomanarà al futur conseller de Sanitat que doni suport al canvi de gestió hospitalària prevista per a Son Dureta, segons confirmà ahir aquest dirigent. Rodrigo espera el nomenament dels càrrecs a la Conselleria de Sanitat per tal d'iniciar consultes adreçades a afavorir aquesta conversió de Son Dureta en un centre de referència gestionat mitjançant una fundació pública, fet que li permetrà optar a l'adquisició de deutes i altres operacions bancàries sense haver de recórrer a la gerència d'Insalud.

Rodrigo afirmà que allò «intel·ligent» és que el nou Govern impulsi aquest canvi de gestió envers la transferència de les competències plenes de Sanitat que són anunciades per a la pròxima legislatira estatal. En qualsevol cas, el consens per modificar el model de gestió hospitalària ha d'arribar també al Govern balear i la seva Conselleria de Sanitat, segons el dirigent d'Insalud.

En aquest sentit, Rodrigo recordà que l'any 2001 s'ha de renegociar el finançament sanitari de les comunitats autònomes que encara no disposen de plenes competències "com és el cas de les Illes Balears", per la qual raó és «previsible» que el traspàs competencial es produeixi a partir d'aquesta data.

Rodrigo de Santos desestimà la possibilitat que el canvi de govern autonòmic "ara amb diferent signe polític que l'Executiu central" pugui suposar un destorbament de la transferència. Segons el gestor, «no es tracta que es produeixi en el 2000 o en el 2001», sinó que el procés transferencial dugui les millors condicions per als ciutadans.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris