cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
19°

El PSOE també presentarà un recurs d'empar davant el Constitucional

«S'ha de respectar el dret a vot dels ciutadans i repetir les eleccions», diu Roig

Els socialistes de Palma han decidit acudir al Tribunal Constitucional en el darrer intent de llevar la majoria absoluta a l'equip popular de l'actual batle en funcions, Joan Fageda. Així ho confirmà ahir el cap del PSIB, Antoni Roig, qui anuncià que el seu grup faria el següent "i darrer" pas en el camí de la justícia per intentar que es repeteixin les eleccions a dues meses de Ciutat, els vots de les quals no varen poder ser comptabilitzats a causa de la desaparició de les actes en el moment de l'escrutini general.

«És cert que la ciutat necessita estabilitat d'una vegada per totes i això ha de prevaler, però no podem oblidar que per damunt de tot els ciutadans tenen dret a votar i que el seu vot sigui tingut en compte». Amb aquestes paraules, Roig argumentà la decisió de presentar el recurs d'empara i recordà que es tractava, «ni més ni menys, de drets constitucionals».

L'edil socialista explicà el seu recurs "que poden presentar a Madrid fins al dia d'avui", que reproduirà les argumentacions del magistrat de la sala del TSJB, Pablo Delfont, qui emeté el seu vot particular a la sentència del contenciós electoral presentat pels grups municipals, contra la proclamació dels candidats a l'Ajuntament de Palma.

Com es recordarà, Delfont considerà que la sentència del Tribunal lesiona dos drets fonamentals reconeguts en la Constitució, en concret, el que garanteix que tots els ciutadans tenen dret a accedir en condicions d'igualtat a les funcions i càrrecs públics, i el de la tutela judicial efectiva.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris