algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
18°

L'entrada de mercaderies als ports balears es dispara enguany un 18%

El trànsit de materials de construcció fa que l'augment a Alcúdia sigui del 42%

75436

El port de Palma té enguany una activitat important.

El total de mercaderies als ports marítims de les Balears s'ha incrementat un 18 per cent respecte de l'any passat en aquestes dates, una xifra espectacular fruit de la gran demanda afavorida per la bonança econòmica. Al port de Palma, l'augment és d'un 17 per cent respecte del 98. Però és al port d'Alcúdia on es produeix l'increment de trànsit més alt, amb un 42 per cent.

A l'hora d'analitzar aquestes dades i de treure'n una conclusió, és important la valoració feta per les Autoritats Portuàries. Pels dirigents del port, «el trànsit marítim d'un port en concret, durant un període de temps determinat, està íntimament lligat a la situació econòmica que es viu a la zona geogràfica esmentada». «El creixement del trànsit marítim implica, doncs, bonança econòmica a les Balears», digueren.

Aquest és un any important per al port de Palma quant a trànsit marítim. Hi ha molt de moviment, i l'activitat de les companyies que hi operen és constant. L'activitat del port de Palma és molt intensa durant el present any. Però, lògicament, no supera la que va tenir lloc fa tres anys, quan el transport d'aigua potable des de terres catalanes va polaritzar l'activitat portuària. «També va ser interessant l'activitat del port quan ens abastiren de material de construcció per a la reforma de l'aeroport de Son Sant Joan», informaren ahir les Autoritats Portuàries.

El creixement del Producte Interior Brut (PIB) de les Balears ha estat d'un 5 per cent, per tant no és d'estranyar que el trànsit augmenti això que ha augmentat. «A més a més, s'ha de recalcar que el turisme i la construcció són dos punts en alça al nostre Arxipèlag, que impliquen que l'activitat del port sigui totalment imprescindible per a la seva realització», digueren els portaveus de la Cambra de Comerç.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris