cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
24°

Destacats juristes afirmen que el Govern pot tenir tretze conselleries

L'Estatut, diuen, és per damunt de qualsevol altre llei autonòmica

Destacats juristes de les Illes Balears afirmen que, en contra del que ha argumentat el Partit Popular, el nou Govern balear podrà tenir tretze conselleries sense necessitat d'esperar a la reforma de la Llei de règim jurídic de la Comunitat Autònoma. Aquests juristes, entre els quals hi ha Avel·lí Blasco, afirmen que cap llei de la comunitat autònoma no pot anar en contra de l'establert en l'Estatut, que, des de la darrera reforma, no estableix cap limitació respecte al nombre de conselleries. Segons algunes fonts, bastaria que, un cop investit president, publicàs un decret.

El PSIB-PSOE està ara a l'espera d'un informe dels Serveis Jurídics de la Comunitat Autònoma, però fonts d'aquest partit han assegurat a Diari de Balears que no hi haurà cap entrebanc perquè l'executiu de Francesc Antich tengui tretze carteres des del primer moment. L'organigrama dissenyat pel Pacte de Progrés té pensades les següents àrees: per al PSIB-PSOE, Presidència, Energia i Noves Tecnologies, Hisenda i Pressuposts, Sanitat, Foment, Funció Pública i Turisme; per al PSM, Comerç i Indústria, Agricultura i Educació; per a Esquerra Unida, Treball i Benestar Social; i per a Els Verds, Medi Ambient.

Durant aquests dies s'ha especulat amb la possibilitat que fos necessària una modificació de la Llei de règim jurídic. En aquest cas, el Parlament hauria de convocar un ple el mes d'agost, durant el qual, pel procediment de lectura única, es modificaria la Llei de règim jurídic.

El Pacte de Progrés, però, té ja plena confiança que no farà falta recórrer a aquest tràmit perquè el Govern pugui començar a funcionar. S'havia especulat també amb la possibilitat que en el període des de la constitució del Govern fins a la modificació de la Llei, Francesc Antich nomenàs dos consellers sense cartera. Un cop efectuat el tràmit legislatiu, aleshores aquests consellers cessarien i el mateix dia tornarien ser nomenat, ara ja amb una assignació d'àrea.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris