algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

UM acudeix al Constitucional per repetir les eleccions a dues meses

L'Alt Tribunal té quinze dies per decidir la majoria absoluta de Cort

avant el Tribunal Constitucional demanant la repetició de les eleccions a dues meses de Palma. El Constitucional té quinze dies per prendre la decisió una vegada esgotats els tres de termini que tenen els partits per presentar el recurs. En cas de decidir repetició d'eleccions, els comicis parcials s'haurien de celebrar en un termini màxim de tres mesos. En aquestes meses (la 5.6-A i la 5.11-U), corresponents als barris de Foners i polígon de Llevant, varen desaparèixer les actes.

De moment, Unió Mallorquina "que juntament amb el PSIB es personà davant el TSJB amb un contenciós electoral contra la proclamació dels candidats electes", ja ha confirmat la seva decisió d'acollir-se a l'empara.

Un dels motius de pes que els empenyen a presentar aquest recurs a Madrid és el vot particular emès per un dels magistrats de la Sala del Contenciós administratiu del TSJB, Pablo Delfont Maza, qui dictà una sentència diferent a la de l'altre, Fernando Socias Fuster, i el president de la Sala, Jesús Algora Hernando. Delfont valorà necessària la repetició de les votacions a les dues meses. Igual que dictaminà el magistrat els membres d'UM, al·legaran la vulneració dels articles 23.2 i 24 de la Constitució. Aquests fan referència al dret dels ciutadans a la tutela judicial efectiva i, també, al dret dels ciutadans a accedir als càrrecs públics. La resta de grups (PSM, EU i PSOE) encara estan estudiant la sentència del TSJB i tenen fins demà dijous per presentar el recurs davant el Constitucional.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris