algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 15°
18°

La cerimònia de graduació universitària torna al campus amb el consens de l'alumnat

Justifiquen l'acte per acostar la institució a la societat

Devers tres-cents alumnes de la Universitat de les Illes Balears (UIB) s'han inscrit ja per a la quarta cerimònia de graduació que celebra aquesta institució docent; un any més, han estat els alumnes els qui han demanat amb més força la continuïtat d'aquest acte, segons explicà el vicerector, Jaume Sureda.

La UIB treu profit d'aquesta oportunitat: «Els alumnes no vénen tots sols, sinó que són acompanyats de pares i amics: és una ocasió excel·lent per transmetre un missatge a la societat», explica Sureda, i la presidenta del Consell d'Estudiants li dona la raó: «Els pares poden participar de la UIB, conèixer el campus i acostar-se a allò que han fet els seus fills», explica Isabel Puig. El «missatge» de què parla Sureda és «d'optimisme i gratitud als pares, perquè ens han confiat els seus fills, però també per la seva confiança perquè sabrem esmenar les deficiències».

De fet, les diferents associacions d'alumnes "almanco fins on ha pogut esbrinar aquest diari" són d'acord en la necessitat d'impulsar l'acte protocol·lari, bé que no n'accepten completament el contingut formal. Novament és Puig qui, en nom del Consell, considera que «hauria de canviar el seu concepte, que ens sembla massa 'americanitzat'», tot i que admet que «no sabem molt bé quina alternativa hi ha». Per la UIB, admet la presidenta del Consell d'Estudiants, la cerimònia de graduació és una fita positiva.

Sureda reconeix que hi ha reticències que són vençudes per l'èxit de la convocatòria: «Per una generació com la meva, és sorprenent que s'organitzin actes d'aquestes caractarístiques», admet; encara que de seguida accepta els avantatges ja esmentats, als quals s'hi afegeix un darrer: el ritu que suposa una presa amb la comunitat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris