algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

Dos arquitectes premiats critiquen el desenvolupisme del concurs del port

L'excés urbanitzador s'explica perquè tot queda en mans de la iniciativa privada

Els arquitectes Frederic Climent i Carles Ferrater, autors dels projectes «Vínculos con el mar: tres habitaciones urbanas para el frente marítimo de Palma» i «PalmamollUes», respectivament, que resultaren guanyadors amb dos propostes mes al concurs Projecte Port Segle XXI, criticaren ahir l'Autoritat Portuària per haver convocat unes bases massa desenvolupistes per a la remodelació del moll Vell.

«És molt sorprenent que ara es digui que hi ha molts de projectes que són excesivament desenvolupistes quand el mateix pleg de condicions estableix que qualsevol canvi al port té que estar finançat per la iniciativa privada», digueren.

Segons ambdós professionals, «aquest fet ha condicionat la orientació de la major part de les propostes, ja que qualsevol inversió té que aconseguir com a contraprestació una acció lucrativa per tal de treure beneficis i rentabilitzar la inversió realitzada», assenyalaren.

Tant Frederic Climent com Carles Ferrater rebutjaren les formes exhibides pel president de l'Autoritat Portuària per resoldre aquest concurs. «Ens ha quedat un sabor agredolç dels premis, ja que són increibles els mitssatges que ha transmes el president del jurat en el sentit que no hi havien idees i que el concurs ha quedat desert, quand la veritat es que hi hagut quatre guanyadors, a més dels accésits dels Col·legis d'Arquitectes i Enginyers».

Per Climent i Ferrater «es vol dónar la sensació que el concurs ha estat un fracàs, quand la realitat és que ha estat un èxit i s'han pogut veure idees molt interesants que poden obrir un debat entre els ciutadans». Segons Frederic Climent, el concurs d'idees preten establir els límits del que es pot fer al port. «A partir d'aquí, l'Autoritat Portuària disposa d'una baralla de possibilitats que permetran un punt de partida del futur del port».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris