cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
19°

La tortuga reviu al parc de Mondragó

Ahir el Govern va alliberar 43 exemplars de l'espècie mediterrània

La Conselleria de Medi Ambient del Govern balear va alliberar, ahir matí, un total de 43 tortugues de l'espècie Testudo hermani o mediterrània al parc natural de Mondragó. Les zones de Can Lluc Bassa i Can Biga varen ser els llocs escollits per a la seva repoblació. Des del 1990, la tortuga de terra mediterrània, juntament amb la de Testudo graeca, que es troba a Alcúdia, estan protegides tant per la Comunitat Autònoma com per l'Estat espanyol. Aquest fet els atorga la categoria d'interès especial.

El Centre de Recuperació de Fauna Silvestre de Son Reus, a càrrec de l'Ajuntament de Palma, impulsa la cria en captivitat d'exemplars de l'espècie mediterrània. En el seu espai s'hi realitza tot un procés de recollida i tractament d'aquesta tortuga per a la seva posterior reintroducció a l'hàbitat natural. D'aquesta manera, des del 1991 fins al 1997, varen ser alliberades un milenar de tortugues, de les quals 860 pertanyien a l'espècie Testudo hermani.

El principal perill per aquests animals és la destrucció del seu biotip i les zones de garriga properes a la mar. Els incendis forestals també han incidit molt fort en la desaparició d'un gran nombre d'exemplars. Així mateix, aquesta espècie pateix la recol·lecció massiva per part de particulars que les tenen com a animals domèstics.

L'alliberament que fan aquestes persones per compte propi a les zones protegides també és un problema que han d'afrontar els parcs naturals com el de Mondragó. Moltes vegades les tortugues han sofert al·lèrgies o problemes fisiològics.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris