algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
14°

La connexió de la xarxa d'aigua amb la canonada d'Emaya es troba encara en punt mort

La manca d'acord amb un dels propietaris afectats pel pas de la canalització manté paralitzat el projecte

Les obres per connectar la xarxa municipal d'aigua potable a la canonada d'Emaya que permetrien assegurar el subministrament al poble no s'ha pogut començar encara ara malgrat que està ja adjudicada i de ser considerada com a molt urgent. La canonada que l'Ajuntament havia d'instal·lar havia de passar per tres finques en sòl rústic però un dels tres propietaris s'ha tancat en banda a donar permís ja que no està d'acord amb les compensacions econòmiques que se li han ofert.

Així, segons ha informat el batle, Bernat Coll, l'afectat reclama, a canvi del corresponent permís que l'Ajuntament li permeti la segregació en parcel·les de la seva finca i una important quantitat de doblers. Coll també indicà que creu viable arribar a un acord econòmic amb el propietari sempre que rebaixi les seves exigències. Amb tot ha deixat ben clar que en cap cas l'Ajuntament accedirà a donar la llicència de parcel·lació. Si les negociacions amistoses fracassen l'Ajuntament haurà d'exigir de manera forçosa la servitud de pas.

Les obres que ara s'han d'executar consisteixen a més de la instal·lació de la canonada, en la construcció d'un dipòsit regulador devora el torrent d'Almadrà. El Consorci d'Aigües de Lloseta, integrat per l'Ajuntament i pel Govern balear ja va adjudicar el projecte per un muntant total de 27 milions a l'empresa CollFiol, que encara no ha pogut començar a causa d'aquests problemes.

Per tal de garantir el futur subministrament, aquestes obres s'hauran de complementar amb la perforació de dos nous pous. El primer es farà al costat del que ja funciona al Puig mentre que la segona perforació es realitzaria a la part baixa del municipi. En total es preveu que la inversió pugi a 100 milions de pessetes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris