algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
17°

Les primeres anàlisis clíniques als infants de Tomsk mostren problemes de nutrició

Un dels dos menuts que romanen ingressats a Son Dureta serà intervingut aviat

L'Hospital General de Palma començà ahir les anàlisis clíniques a la setantena d'infants siberians que arribaren a Palma el dia 15 de juliol passat per tal de conviure 28 dies amb diverses famílies mallorquines. Aquests 75 al·lots i al·lotes procedeixen de la ciutat de Tomsk, una població agrícola empobrida, la situació de la qual s'ha vist agreujada per les nombroses proves nuclears efectuades al seu subsòl.

El subdirector quirúrgic de l'Hospital General, Juanjo Pujol, explicà ahir que «és molt difícil trobar anomalies importants» en els infants, els quals superaren les anàlisis efectuades; «allò més freqüent és trobar insuficiències en el sistema immunològic provocades per una mala alimentació». Segons el metge, per aquest motiu «és tan important aquesta experiència a Mallorca, perquè aquí tenen l'oportunitat de tastar fruites i verdures que, a més a més, els encanten».

Com ja explicà al seu moment Sebastià Roig, president de l'associació Infants del Món "impulsora i responsable de l'acollida d'aquests al·lots", la principal base alimentària d'aquesta regió és la patata, la qual és consumida sense cap mena de complement. A les Illes, aquest tubèrcul és encara el component majoritari de la seva alimentació, bé que s'incorporen altres verdures i carn en proporcions creixents.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris