algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
13°

Quatre metges de Palma hauran d'indemnitzar els pares d'una jove que morí de càncer de boca

La sentència estableix l'existència de negligència professional

Quatre metges que exerceixen a Palma han estat condemnats pel magistrat del jutjat de primera instància núm. 9 de Palma al pagament d'una indemnització de 19'5 milions de pessetes i 273.068 dòlars (uns 45 milions de pessetes) als pares d'una jove de 28 anys per una negligència professional en no detectar un càncer de boca que acabà amb la seva vida.

El desembre de 1992 la jove, R.P., acudí a un estomatòleg per presentar una lesió a la boca. El metge derivà la pacient a un altre especialista que agafà una mostra de teixit i l'envià a un altre facultatiu especialista en anatomia patològica per tal que realitzàs la biòpsia. Els resultats, segons el metge, apuntaven que «no s'han trobat signes de malignitat», malgrat que va ser el primer d'una sèrie d'errors fatals ja que R.P. tenia càncer. El seu metge especialista li recomanà un tractament i cità la pacient per alguns mesos després.

No obstant això, la jove hi tornà als pocs dies perquè la seva malatia s'havia agreujat, però el metge insistí en el tractament inicial. El març de 1993, el facultatiu, davant la pressió de la malalta, li aplicà un tractament més agressiu, però durant tres mesos va empitjorar sense que cap metge no fes res per ella. Davant aquesta situació, R.P. decidí consultar un altre especialista, un dermatòleg i l'1 d'abril va ser reconeguda pel seu ajudant. Hi tornà el 13 i 20 d'abril, 14 de maig, 10 i 18 de juny amb moltes queixes pels greus dolors i sense obtenir-ne cap solució «ni tampoc un excessiu interès per la seva malaltia».

Malgrat que tenia hora per l'1 de juliol, el 23 de juny decidí anar a una clínica de Barcelona, on la va atendre un altre metge que a simple vista manifestà que patia un «carcinoma espinocel·lular a la mucosa jugal esquerra» (un càncer de boca), malgrat que decidí realitzar una biòpsia per confirmar-lo. Cinc dies després, el 28 de juny, ja tenien les proves que ratificaven la malaltia i el 8 de juliol fou operada a Barcelona.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris