algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 15°
18°

El GOB denuncia el Consell perquè atempta contra l'Anei de s'Algar

Diuen que viola les Directrius d'ordenació territorial (DOT)

El Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) denuncia el Consell perquè atempta contra l'Àrea natural d'especial interès (Anei) de s'Algar al municipi de Felanitx. El GOB va presentar dissabte passat dissabte un recurs adreçat a la Comissió Insular d'Urbanisme (CIUM), contra la llicència que permetia una construcció de gran envergadura a l'Anei de s'Algar. Aquesta llicència fou atorgada el passat 28 de maig per subrogació de competències municipals de l'Ajuntament de Felanitx.

La denúncia del GOB fou presentada davant la CIUM amb la finalitat de suprimir la llicència d'obra per a l'edificació d'un xalet, així com una piscina i una sèrie d'edificacions annexes a l'Anei de s'Algar. La denúncia que va presentar el grup ecologista es fonamenta en el fet que la CIUM havia concedit la llicència esmentada sense tenir en compte la normativa vigent. D'aquesta manera, el GOB considera que els punts bàsics que s'han passat per alt violen tant el procediment com alguns aspectes concrets de la conservació de la naturalesa.

En primer lloc, la CIUM no podia subrogar competències ja que la Sala del municipi havia contestat desfavorablement la petició d'aquesta llicència. A més, els ecologistes consideren que infringeix les Directrius d'ordenació territorial (DOT), que impedeixen la construcció de xalets a una distància de 500 metres des de la vorera de la mar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris