algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
19°

L'atorgament de llicències al Pont d'Inca quedarà suspès per fer-hi un pla de millora urbana

L'Ajuntament obligarà totes les indústries a deixar el sòl urbà i a traslladar-se fins al polígon de Can Robiol

El primer ple de la nova legislatura, a més dels diferents nomenaments d'àrees, comissions i delegacions, ja presenta un punt important en matèria d'urbanisme. En concret, es tracta de la suspensió cautelar de l'atorgament de llicències d'edificació, demolició i parcel·lació en una ampla zona del Pont d'Inca. Aquesta decisió, la primera en matèria urbanística de la legislatura, s'ha pres amb la finalitat d'estudiar la formulació d'un pla especial de millora urbana d'aquesta àrea.

La idea de redactar un pla d'aquest tipus respon a la necessitat de prendre mesures per adequar la zona urbana més densament poblada del municipi i amb un major nombre d'habitatges. En aquest sentit, l'àrea municipal d'Urbanisme n'ha destacat la manca d'equipaments i espais públics. La realització del pla, previst ja a la nova normativa urbanística aprovada de manera provisional, afecta dues grans zones. La primera va des del carrer Mare de Déu del Refugi fins al de sa Farinera, i arriba fins a passada l'estació del tren.

D'altra banda, també s'ordenarà una àrea rectangular delimitada entre la piscina municipal i el Liceu, amb el projecte molt concret d'arreglar el corredor que envolta el torrent de Coanegra. Les diferents actuacions que es duran a terme dins d'aquestes zones tindran relació amb les façanes que s'han de protegir, l'ordenació dels espais verds, la sembra i el manteniment d'arbres i elements vegetals dins els espais lliures i la millora dels accessos a la zona.

Finalment, un altre apartat del projecte tindrà com a finalitat el trasllat obligatori al polígon de Can Robiol de totes les fàbriques i indústries que encara hi pugui haver dins d'aquest sector urbà. Per això es donarà un temps prudencial a totes les empreses perquè facin efectiu el trasllat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris