algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 15°
18°

Fageda manté la majoria absoluta amb el vot contrari d'un magistrat del Tribunal Superior

Aquest jutge creu que s'haurien de repetir les eleccions a dues meses de Palma

L'actual batle en funcions de l'Ajuntament de Palma, Joan Fageda, continuarà al capdavant del govern municipal, tot revalidant la tercera majoria absoluta per tercera vegada consecutiva. Així ho declara la sentència del Tribunal Superior de Justícia feta pública ahir a primera hora de l'horabaixa (15.00 hores) i per a la qual hi ha hagut un vot particular d'un dels magistrats, que no veu clara la validesa dels vots en les dues meses electorals (la del polígon de Llevant i Foners) en què desaparegueren les actes.

Després de dues setmanes d'angoixosa espera per les parts personades, la sala Contenciós Administratiu del Tribunal Superior ha desestimat íntegrament el recurs electoral interposat el passat 28 de juny per les formacions polítiques de l'oposició a Cort, contra la proclamació dels candidats electes a l'Ajuntament.

La resolució de la sentència, però, no ha estat empresa fàcil, ja que no hi ha hagut unanimitat entre els jutges. Un dels tres magistrats de la sala, Paulo de Font, ha redadactat el seu vot particular en el qual especifica «estimar parcialment el recurs contenciós electoral presentat per les candidatures del PSOE, i UM». Així mateix, considera particularment «la nul·litat de l'elecció municipal feta a les meses 6.5-A i 6.11-U de Palma». En aquestes meses «s'haurà de realitzar una nova votació en totes les seves modalitats i entres totes les candidatures que hi varen concórrer el 13 de juny, dins del termini legal de tres mesos...» conclou el magistrat.

Com es recordarà, el PSIB al·legà en el seu recurs davant el Tribunal les discrepàncies existents entre les actes d'escrutini presentades pels partits i les de la Junta Electoral de Zona, en els col·legis de Ricardo Ortega i Camilo José Cela, per la qual cosa demanaren que no comptabilitzassin els vots.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris