muy nuboso
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
16°

El batle retira un punt de l'ordre del dia per no incórrer en il·legalitat

L'oposició acusà l'equip de govern de fer un pacte econòmic i no polític

El batle d'Artà, Montserrat Santandreu (GIA), es va veure obligat a retirar un punt de l'ordre del dia, del ple extraordinari mantingut ahir migdia a l'Ajuntament, davant les crítiques realitzades pels grups de l'oposició, PP, UM i EU-Els Verds, que es podia incórrer en il·legalitat. El punt feia referència a la designació dels membres de la comissió de govern i les tinències de batlia en què el regidor socialista, Josep Silva, que està nomenat primer tinent de batle, no forma part de la Comissió de govern.

Tant pel portaveu del grup popular, Jaume Sureda, com pel representant d'Esquerra Unida-Els Verds, Julen Adrian, aquesta resolució és il·legal perquè el primer tinent de batle no forma part de la Comissió de govern i això no s'ajusta a la Llei del Reglament Orgànic de Funcionament (ROF).

Finalment, la secretària de l'Ajuntament va reconèixer que el procediment efectuat no havia estat l'adient i el batle Santandreu va decidir retirar el punt de l'ordre del dia, que estava compost per tres apartats: nomenament de tinents de batle, composició de la Comissió de govern i delegacions dels regidors.

Els grups de l'oposició varen criticar durament el pacte entre el Grup Independent d'Artà (GIA) i el PSOE, el qual qualificaren de «pacte econòmic». Els representants de les distintes forces polítiques del PP, UM i EU votaren a favor de la dedicació exclusiva del batle, però criticaren l'augment del 10'98 per cent del sou, que puja a 376.853 pessetes al mes brutes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris