algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 15°
18°

El fiscal demana deu anys de presó per a Antoni Cuart pel cas Túnel de Sóller

Vol demostrar que amagà els pagaments al Partit Popular amb factures falses

La prova documental i testifical del cas que segueix la secció primera de l'Audiència Provincial de Palma contra Antoni Cuart, que fou administrador i president de l'empresa concessionària del Túnel de Sóller, intentà ahir a la vista oral confirmar que es va servir de factures falses proporcionades per l'entitat Hispanoamericana de Promociones i Construcciones per tal de reduir el deute que tenia ell mateix amb la concessionària.

Cuart, segons manté el fiscal, Juan Carrau, demanà el 1989 un xec al portador al Banc Espanyol de Crèdit per valor de 66 milions de pessetes contra el compte de la companyia concessionària del túnel de Sóller, que Cuart ingressà en el seu compte. L'acusat havia utilitzat aquest mètode per obtenir crèdit i poder afrontar la seva aportació de capital a la societat. D'aquesta manera, cancel·là el seu deute particular amb els fons de la societat.

La mateixa operació es va repetir amb el Banc de Santander, al qual va demanar un xec de 46'4 milions. Ingressà la quantitat en el seu compte i també cancel·là el deute amb la concessionària.

Una altra operació, per valor de 50 milions de pessetes, es realitzà amb la Banca March. Cuart, com a administrador de l'empresa, firmà un taló per aquesta quantitat. Ell mateix presentà al cobrament el xec i el destí dels doblers fou el PP, segons es demostrà a la causa 2/95 del TSJB, ja amb sentència ferma ratificada pel Tribunal Suprem. Segons el fiscal, Cuart especificà al llibre de comptabilitat de la concessionària que els doblers anaven per pagar una «anticipació del projecte».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris