algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

Deixarà de ser una ciutat-jardí?

El nou model urbanístic propiciat pel PGOU i el boom de la construcció preocupen els ciutadans

Sóller creix espectacularment, sobretot des que quedà aprovada la part urbana del Pla general. Pertot arreu surten nous blocs de domicilis molts d'ells construïts de manera que contrasten fortament amb l'entorn urbà. Però un dels efectes més negatius d'aquesta nova fase d'expansió urbanística és l'efecte «pantalla» que en el cas de Sóller afecta molt negativament la qualitat dels espais urbans ja consolidats i que sorgiren de diferents fases d'expansió urbanística que la ciutat ha experimentat durant la seva història.

Molts dels carrers construïts durant aquest segle al voltant del nucli medieval i històric de la localitat, com poden ser el carrer de Santa Teresa, Cetre, la Gran Via o l'avinguda d'Astúries, foren construïts amb una visió de futur que sembla que ara no tenen els responsables de l'urbanisme local. Carrers amples i amb molts arbres i espais enjardinats que permeten contemplar les muntanyes han fet que molts hagin qualificat Sóller com a ciutat-jardí.

La constatació que això actualment ha canviat per mal ha fet que comenci a sorgir entre un sector de la població una preocupació que, de moment, ja s'ha materialitzat en la creació d'un col·lectiu anomenat Tramuntana 2000, que, si més no, vol estimular el debat i la confrontació d'idees sobre aquest tema tan important per a la imatge futura de la ciutat.

Els que actualment integren aquest grup d'opinió, sense voler mantenir l'anonimat, volen defugir qualsevol protagonisme i, de moment, manifestaran únicament les seves opinions de manera corporativa i a través de la premsa local. L'objectiu, segons expliquen, és que els promotors i els polítics s'adonin que «el model urbanístic que s'està aplicant a les zones de nova construcció està totalment caducat i respon més a un estil de fer les coses més propi de les ciutats industrials dels anys 60 que d'una ciutat-jardí com Sóller de finals del segle XX».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris