algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
23°

Brutor als jardins i a les zones verdes

La multiplicació dels espais públics els darrers anys ha desbordat l'Ajuntament

El medi ambient, tant rural com urbà, és una de les assignatures pendents d'un equip de govern municipal que s'ha vist desbordat pel creixement urbanístic i demogràfic que ha experimentat el municipi les darreres dècades. Fins a tal punt ha arribat aquesta deixadesa que, malgrat tenir un reglament de medi ambient, no s'ha arribat a posar en pràctica com tampoc no s'ha posat en marxa la Policia verda, tot i que la seva creació fa estona que està aprovada.

Un altre element infrautilitzat és el Consell Municipal, molt lloable damunt el paper, però que amb una eficàcia real molt minvada. En la realitat quotidiana els ciutadans han pogut apreciar l'abandó cap al medi ambient. I és que el desenvolupisme urbanístic s'ha traduït en la multiplicació de les zones verdes i espais públics. Malgrat la vocació de jardins que tenen aquestes àrees, moltes de vegades no reben la dedicació que seria necessària per part dels responsables municipals i ofereixen un aspecte del tot descuidat.

Per al manteniment d'aquestes zones, existeixen convenis entre l'Ajuntament i diverses empreses amb serveis de jardineria, però pel que sembla no hi ha capacitat suficient de cobrir totes les àrees verdes i, a més, on es fa una neteja habitual ben aviat es tornen a embrutar.

En aquest punt cal fer esment de la poca conscieciació ciutadana existent. En molts casos és el mateix habitant qui llança brutor enmig del carrer o a les zones naturals sense cap mirament. Això s'ha posat de manifest sovint des de l'Ajuntament, on es recalca que no basta fer net sinó que no s'hauria d'embrutar tant. Però, d'altra banda, no se sancionen les activitats incíviques i es donen casos de denúncies concretes a la Policia o a l'Ajuntament per atacs contra el medi ambient que han quedat en lletra morta. El GOB no es cansa de denunciar el mal estat en el qual es troben els jardins i espais verds de Marratxí.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris