algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
21°

El nou Executiu vol canviar el model de finançament de la Universitat

L'obtenció de recursos estarà vinculada a l'assoliment d'objectius

L'Executiu que presidirà Francesc Antich s'ha compromès a implantar per a la UIB un nou model de finançament que es vinculi a l'obtenció d'objectius. Aquesta és una de les mesures més destacades d'un paquest que inclou l'homologació de la retribució del professorat universitari i del personal d'administració i serveis a la resta dels funcionaris de la Comunitat Autònoma.

Altres iniciatives que haurà de dur a terme el govern del Pacte de Progrés són la modificació i l'impuls de la Llei de consell social; la implantació de nous estudis de manera gradual i d'acord amb les necessitats socials i econòmiques de les balears; i desenvolupar d'acord amb la UIB la formacio permanent de professionals a través de títols propis.

L'apartat que el programa del pacte dedica a la UIB anuncia també la participació del Govern en la política de beques del Ministeri d'Educació i Cultura i la creació d'un sistema de beques propi de les Illes Balears, que tengui en compte les desigualtats socials i territorials, com també la dotació de crèdits blans per als estudis de postgrau i de doctorat.

Finalment s'apunta la voluntat del Govern de potenciar, d'acord amb la UIB, les extensions universitàries i els centres universitaris municipals. Quant a Investigació i Desenvolupament, hi ha el compromís de promoure la inversió de fons públics i privats en activitats de recerca i desenvolupament fins a assolir el percentatge mitjà de l'Estat. Es revisarà la llei que afecta aquesta matèria i tots els seus mecanismes d'aplicació.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris