algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
19°

Joan Huguet: «El Partit Popular no ha de sofrir la síndrome del derrotat»

El dirigent del PP diu que el congrés no s'ha resoldre per distribució de quotes de poder

Joan Huguet, parlamentari des de la primera legislatura, expresident del PP-Balears i president fins fa una setmana de la Cambra autonòmica, fa un balanç de la situació política illenca i de la institució al davant de la qual ha estat aquests darrers anys.

L'home que conduí el PP menorquí a la victòria en una illa tradicionalment esquerrana assumeix les equivocacions que hagi pogut cometre en la Presidència del Parlament, però al mateix temps està orgullós de les grans fites del seu mandat com la conferència de parlamentaris de la Mediterrània i la tramitació de determinades lleis.

De cara a la legislatura que comença, considera inexcusable la coronació de les transferències als consells, la reforma de l'Estatut i els síndics de contes i de greuges.

Amb una posició central dins el PP, Huguet opina que el congrés de la tardor: «Ha de tenir forçosament un punt de referència: el rearmament en bases a la legitimitat que li dóna haver estat el partit més a totes les illes, llevat de Formentera. No hem de tenir la síndrome de derrotats. Tenim, doncs, la responsabilitat d'adaptar l'organització i el discurs de cara a donar compliment al missatge que ens han donat aquests 160.000 electors».

Del diàleg entre les famílies conservadores opina: «Al congrés, el partit no s'ha de determinar en funció de quotes de poder entre les famílies. El partit s'ha de determinar en funció exclusivament dels tres principis que he esmentat abans. Seré bel·ligerant per evitar una confrontació entre noms i entre famílies. Les eleccions marquen un punt d'inflexió en què el partit s'ha de retrobar a ell mateix com a formació política i no com a suma de diversos corrents. Ara més que mai, no hi sobra ningú».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris