algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
23°

Els restauradors i hotelers mallorquins guanyen terreny als alemanys a l'Arenal

El negoci de les cerveseries també és controlat majoritàriament per capital illenc

Els hotelers i restauradors de les Balears i de la resta de l'Estat han guanyat terreny davant dels empresaris alemanys en els darrers temps a la Platja de Palma en l'àmbit de les petites empreses. Segons manifestà a Diari de Balears Joan Fuster, president de la Restauració de la PIMEM (Petita i Mitjana Empresa), «ara per ara hi ha una ampla majoria de capital espanyol en les explotacions d'hostaleria, restauració i oci de la zona de l'Arenal que no són controlades per grans empresaris».

Fent una mica d'història, Fuster explicà que «devers l'any 65, la gran majoria de les discoteques i pubs de la Platja de Palma es trobaven sota el control del sector empresarial alemany. A més, un gran nombre d'hotels eren sota control estranger. No és que s'hagi produït una venda massiva d'explotacions per part dels hostalers i restauradors germànics, sinó que la inversió feta des d'aleshores ha estat principalment mallorquina». El president dels restauradors afirmà també que en el cas de les discoteques sí que havia tingut lloc un gir en la propietat, i que en l'actualitat «quasi tots els locals nocturns de la zona pertanyen a residents mallorquins o peninsulars».

En aquest sentit, Miquel Vidal, president de l'Associació d'Hotelers de la Platja de Palma, declarà que sí que «s'ha notat una major presència illenca entre els empresaris que controlen el negoci turístic de la zona».

Al mateix temps, el també director de l'hotel Marina Platja de Palma volgué deixar clar que «si bé en la petita empresa només queden alguns propietaris alemanys i holandesos que compten amb no més d'un hotel, dins algunes de les grans cadenes que operen a la zona hi ha touroperadors alemanys de gran rellevància com són TUI o Neckermann, que posseeixen participacions importants que en alguns casos arriben a quotes aproximades al 50 per cent de l'accionariat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris