cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
23°

Uns 300 militars acudeixen cada any al TSJB per les ordres dels superiors

Els suboficials especialistes només cobren 800 pessetes per cada guàrdia

Els militars destinats a les Balears presenten una mitjana anual de 300 recursos contenciosoadministratius per problemes relatius a guàrdies, retribucions, destins, vacants i complements, segons assegurà l'advocat i president de la Federació d'Associacions de Militars d'Espanya (Fame), Jesús Navarro Jimenez.

Pel màxim responsable de Fame, des dels principis dels anys 90 és cada vegada més freqüent la litigiositat dels membres de l'Exèrcit perquè la jurisdicció militar només s'encarrega dels casos d'origen disciplinari i penals. Navarro indicà que els Tribunals Superiors de Justícia de les comunitats autònomes han tractat aquest tipus de temes perquè excepte en el cas dels ascensos, que són només competència de l'Audiència Nacional, els TSJ deuen resoldre tots els recursos dels militars on estan destinats.

El tema de les guàrdies dels suboficials especialistes, que com ja publicà Diari de Balears han estat exclosos de realizar-les i a més deuen rebre indemnitzacions per part del Ministeri, ha estat un dels més recurrents perquè a les Illes existeixen ja més de 50 sentències favorables però no hi ha la voluntat necessària per tal d'executar-les.

«Estan pagant a 800 pessetes la guàrdia de 24 hores i reclamam que als militars els paguin el mateix que la resta de funcionaris de l'Administració», reclamà Jesús Navarro, que qualificà d'«estret» el Ministeri de Defensa, al qual acusà d'obligar els militars a recórrer un per un als tribunals per la mateixa causa que ha estat reconeguda en multitud d'ocasions. «Aixó crea molt de malestar i contribueix a col·lapsar la justícia», afirmà Navarro, que destacà la possibilitat d'un sistema més abreviat amb el canvi de la legislació del contenciós.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris