algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
19°

El Partit Popular farà front al pas a l'oposició des del «rearmament ideològic»

Cirer, Huguet, Cava de Llano i Fajarnés es configuren com l'equip de Jaume Matas

En el congrés del mes d'octubre, el PP-Balears acararà el fet de passar a l'oposició des de la perspectiva del «rearmament ideològic» i la renovació dels càrrecs de direcció política en la línia del que ha dit José María Aznar. L'equip de Jaume Matas, que ja ha confirmat la seva voluntat de ser el nou president del PP-Balears, es configuraria al voltant de Catalina Cirer, Joan Huguet, María Luisa Cava de Llano i Enric Fajarnés. A Menorca és on, atesa la desfeta electoral, els conservadors tenen més difícil trobar un líder que condueixi el partit cap a la recuperació de la institució.

La reconquesta de la «cultura del pacte» amb altres organitzacions polítiques, i no tan sols amb UM, serà també una de les constants en l'activitat dels conservadors que intentaran arribar a acords en tot allò que consideren «qüestions d'Estat» per a les Illes Balears».

La recuperació de la «voluntat de pactar» i de la «humilitat» no significa que el PP deixi de fer esforços per ser visualitzat com la força més votada pels illencs. Com a tal intentaran mantenir la percepció que són «alternativa de poder» en qualsevol moment de la legislatura i no tan sols abans de les eleccions generals.

Quant a la confrontació interna, derivada de la pèrdua de les institucions, fonts del PP s'inclinen a descartar que en el Congrés del mes d'octubre hi hagi dos candidats. Si Jaume Matas sap cercar suports en totes les sensibilitats del partit, es considera que aquest problema no arribarà a presentar-se. Les mateixes fonts asseguren que amb una mica de màs esquerra i la incorporació de Catalina Cirer a la direcció del PP, es podria evitar l'escissió cañellista, que, segons altres fonts, estudien la possibilitat de fundar una organització regionalista.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris