algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 15°
20°

Avui se signa el pacte de govern de les forces progressistes

Francesc Antich jurarà el càrrec de president de l'executiu el 26 de juliol

El PSIB-PSOE, el PSM, UM, Esquerra Unida i Els Verds segellaran avui el pacte programàtic i de distribució de responsabilitats que governarà les Balears. Francesc Antich, que serà investit president divendres que ve i que jurarà el càrrec el dilluns següent, es desplaçà ahir a Madrid per participar en una executiva estatal del partit. Antich, que s'ha convertit en «baró» del PSOE, havia estat convidat també a la investidura de José Bono, però no hi pogué participar per les responsabilitats contretes a les Illes. El PSM reunirà avui dematí el Consell Polític per ratificar el pacte de govern i analitzar l'estratègia seguida durant les negociacions.
Un cop que totes les formacions polítiques del Pacte de Progrés hagin donat el vistiplau a l'acord, els seus dirigents es reuniran avui decapvespre per segellar definitivament l'entesa que els du a tenir responsabilitats a l'exectuiu i als tres consells insulars. Duran la matinada i el matí d'ahir s'anaren tancant el serrells del pacte que quedaven per confirmar. El PSIB ja havia delimitat les àrees que considera irrenunciables i les negociacions es mantenien al voltant de la composició de la mesa del Parlament i el senador autonòmic.

Un cop solucionats els esculls més grans per al Pacte, l'ambient que es respirava ahir entre els partits nacionalistes i progressistes era de satisfacció i de tranquil·litat. Els negociadors semblaven haver-se recuperat de l'estrés acumulat durant trenta dies d'intenses negociacions amb ruptures salvades i acostaments que no acabaven de ser definitius. La serenitat havia tornat als quatre partits.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris