algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
21°

Nájera limita ara la construcció fins a un màxim de 1.750 places anuals

Queden fora d'aquesta mesura els habitatges de protecció oficial

L'Ajuntament de Calvià aprovà ahir una moció presentada per l'equip de govern socialista per «alentir el ritme de creixement» urbanístic del terme limitant el nombre de llicències de construcció a un màxim de 1.750 noves places anuals en el municipi. De la seva banda, el Partit Popular, a l'oposició, considerà que la mesura «xoca frontalment» amb la llei de disciplina urbanística de la Comunitat Autònoma i pot ocasionar «gravíssims riscs indemnitzatoris».

El consistori calvianer ha aprovat inicialment, amb les vots de la majoria socialista i del regidor d'Unió Mallorquina, Isidre Cañellas, una modificació puntual del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) de 1991 amb la finalitat de crear unes quotes anuals no superiors a aquestes 1.750 places.

Una vegada exhaurides les quotes, que ja s'han acabat per a 1999, s'obrirà una llista d'espera per als propers exercicis. Només s'exceptuen d'aquesta mesura les llicències de protecció oficial per a la vila de Calvià i per a Capdellà.

La batlessa Margarita Nájera assegurà que la bonança econòmica «ha produït un efecte pervers» i que «l'actual creixement ha creat un desbordament en la construcció de segones residències que és absolutament insostenible». Nájera autoqualificà de «valenta» la iniciativa, que tindrà una retroactivitat des del passat 3 de juny, data en què es va dur al ple però que no es va aprovar per no comptar amb els vots necessaris.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris