algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
13°

Els batles del PSM a la Mancomunitat proposen una presidència rotatòria

Els quatre membres que ocupin el càrrec haurien de ser de diferents colors polítics

Els batles del PSM a la Mancomunitat del Raiguer proposaran que a partir de la present legislatura s'estableixi un sistema de presidència rotatòria d'aquest organisme. Així ho varen posar de manifest ahir Mateu Morro, de Santa Maria; Francesc Aguiló, de Campanet; i Josep Gomila, d'Alaró, tot responent l'opinió dels fins ara president, el socialista Salvador Cànoves, que va anunciar públicament que no es tornava a presentar i que convidava els nacionalistes a presentar un candidat que el succeís.

La fórmula que plantegen els nacionalistes passaria per fixar un torn de presidència anual de forma que ocupassin el càrrec quatre batles durant la propera legislatura. Els quatre batles que haguessin de passar per la presidència haurien de ser de sigles polítiques diferents i s'haurien d'escollir a principis de legislatura. Una vegada designades aquestes quatre persones constituirien una comissió executiva permanent que s'encarregaria de gestionar els principals projectes a impulsar. Si la proposta dels nacionalistes surt endavant els propers quatre anys la Mancomunitat tendria un president del PP, un del PSOE, un del PSM i un d'UM.

Mateu Morro argumenta la postura del PSM explicant que dins de la mancomunitat «no podem parlar de partits polítics sinó de pobles. Un torn rotatori permetrà un equilibri polític però també que, en fixar un temps curt per a la presidència es podran fixar objectius concrets i pitjar fort. D'aquesta manera els presidents es podran dedicar a la Mancomunitat de forma molt més intensa». D'aquest mateix parer s'expressà Josep Gomila.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris