cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
18°

Guerra oberta entre l'oposició i el govern pel funcionament de la Sala

Ahir es va haver de posposar per dilluns la primera sessió plenària

La convocatòria del primer ple d'aquesta legislatura ha esdevingut una guerra oberta entre els grups de l'oposició, PP i EU, i l'equip de govern, integrat per IA i PSOE. La sessió no incloïa més punts dels que fan referència al funcionament intern de la Sala per als anys vinents. Però tot i essent així, s'ha hagut d'aplaçar fins al dilluns la seva primera convocatòria, prevista per ahir.

Segons esmentà el batle, Montserrat Santandreu (IA) «per la necessitat d'introduir modificacions a la documentació de les propostes que se sometran a aprovació». Segons el representant d'EU, Julen Adrian, perquè amenaçà de dur l'equip de govern al jutjat en cas de que no ho fes. Adrian justificà aquesta amenaça en el fet que el batle no aportà la documentació a temps perquè els regidors poguessin analitzar les propostes. Aspecte que fou desmentit per Santandreu, doncs argumenta que per una sessió extraordinària basta presentar-la 24 hores abans.

El PP sembla mantenir-se al marge d'aquest aspecte de la polèmica. No obstant això, entra a l'atac amb els sous que percebran el batle i el seu soci de govern, Josep Silva (PSOE). El portaveu popular, Jaume Sureda, diu que aquests són «desorbitats». D'acord amb les quantitats que maneja Sureda; Silva, percebrà 267.000 pessetes brutes mensuals, mentre que el batle incrementa el seu salari amb un 37 per cent més del que cobrava.

Aquestes acusacions han estat rebatudes per Santandreu que manté que Silva només rep deu mil pessetes més del que cobrava el popular amb dedicació parcial a l'anterior legislatura i que el seu sou sols s'ha elevat en un deu per cent. Altres aspectes del conflicte són la supressió de gran part de les comissions informatives i que els plens ordinaris passaran a celebrar-se cada dos mesos envers de cada un com es feia fins ara.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris