algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 12°
12°

L'Ajuntament ofereix 38'5 milions als propietaris dels terrenys del Serralt

El regidor Tomeu Seguí va fer esperar els afectats quasi una hora

Els més de trenta propietaris afectats per la futura construcció d'un parc públic al Serralt de les Monges veuen amb bon ulls l'oferta de compra dels terrenys formulada per l'Ajuntament. Almanco així ho varen expressar després de l'accidentada reunió informativa que es va mantenir a la Casa de la Vila dimecres passat al vespre, amb l'objectiu d'arribar a un principi d'acord.

El regidor d'Urbanisme, Tomeu Seguí, que va dirigir la sessió, va proposar inicialment dos preus diferents de 450 i 550 pessetes el metre quadrat depenent de si les finques donaven o no a un carrer. Els veïns, tot considerant que en el 80% dels casos s'hauria d'abonar la quantitat màxima, sol·licitaren que es pagàs a tothom el mateix, petició a la qual accedí sense major inconvenient.

Amb els preus pactats i tenint en compte que s'hauran d'adquirir prop de 70.000 metres quadrats, l'Ajuntament haurà d'amollar 38'5 milions de pessetes. Per finançar aquesta inversió inicial es disposa ja d'una subvenció de 20 milions procedent del Consell Insular.

D'altra banda, l'Ajuntament s'ha compromès amb els afectats a destinar els terrenys a un parc públic. Per garantir que se'ls donarà aquest ús, els contractes de compravenda inclouran un dret a retractament pel qual els venedors podran reclamar la reversió de la parcel·la si per part del municipi s'intenta donar un altre destí urbanístic a aquesta zona. Aquesta entesa existent entre l'Ajuntament i els propietaris evitarà que s'hagi d'arribar al procés d'expropiació i s'avançarà així molt de temps.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris