cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
19°

Emotiva arribada dels 75 nins siberians acollits per les famílies mallorquines

Dos dels al·lots foren ingressats a Son Dureta, on probablement seran intervinguts

La ciutat siberiana de Tomsk és poc més gran que València, amb el seu milió d'habitants, però compta amb 32 orfanats que fan palesa la pobresa de la seva població agrícola, agreujada pels «centenars i centenars de proves nuclears subterrànies que han contaminat el subsòl» i el rigor climàtic, que arriba als 45 graus sota zero.

Així ho explica Sebastià Roig, president de l'ONG mallorquina Infants del Món, qui ahir rebé els 75 infants de la població siberiana perquè passin l'estiu a les Illes, allotjats per famílies locals. D'aquests 75 al·lots i al·lotes, 35 són asmàtics que "s'espera" poden experimentar una millora, i dos més varen ser traslladats ahir a Son Dureta per a una exploració intensiva i possibles intervencions a les articulacions, complicades pel fet que ambdós infants són hemofílics. La resta són interns als orfanats d'una població on s'estima que uns 7.000 menors es troben en situació de necessitat, segons explicà qui també és batle de Campos, Sebastià Roig.

Els al·lots siberians no han vingut sols: dos al·lergòlegs els han acompanyat, tot i que han restat a Barcelona per tal d'ampliar coneixements, com també ho ha fet un tercer metge, que es troba a Son Dureta, segons informà ahir l'ONG. A més, els menuts que tenen família "molts dels infants que viuen als orfanats tenen pare i mare" poden estar en contacte amb ella mitjançant telefonia cel·lular. Finalment, dos intèrprets facilitaran les comunicacions dels al·lots.

El cost d'aquesta operació es xifra en quatre milions de pessetes que, ara com ara, han de ser aportats íntegrament pels 200 socis de què disposa aquesta associació, que no rep ajuts públics. En altres ocasions, les subscripcions populars han estat la via de finançament, com el dinar organitzat el desembre passat a Campos, que recaptà 1'5 milions de pessetes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris