nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
22°

Condemnada l'exsecretària per fer telefonades a càrrec de les arques municipals

El magistrat titular del jutjat Penal número 6 de Palma ha condemnat a sis mesos de suspensió i a a una multa de 225.000 pessetes Margalida Mulet, antiga secretària de l'Ajuntament de Bunyola, per realitzar telefonades personals de llarga distància a compte de les arques municipals. Margalida Mulet va ser sorpresa reiterades ocasions, de capvespre i fora de l'horari de treball, a les oficines municipals, on mantenia perllongades converses telefòniques, sembla que amb una amistat establerta a Cuba. També es dóna per provat que la funcionària acceptà cridades des de l'estranger de cobrament a destinació.

A causa d'aquestes suposades irregularitats, Margalida va ser apartada del càrrec pel Ministeri d'Administracions Públiques, i complí vuit mesos de suspensió de sou i feina. L'expedient municipal contra l'exfuncionària va ser incoat per l'Ajuntament el setembre de 1997. Enllà s'explicava que Margalida Mulet incomplia ordres del batle; es retardava en l'emissió i execució dels informes; incomplia la jornada laboral; mantenia una assessoria jurídica a Palmanyola quan tenia dedicació exclusiva en el consistori; i realitzava telefonades particulars a l'estranger a càrrec del municipi.

L'ara condemnada ha mantingut des d'un principi que és innocent dels càrrecs que li han imputat, i que s'ha sentit víctima d'una persecució política. Així mateix, Margalida Mulet ha negat el fet que hagi realitzat telefonades a l'estranger per una qüestió de «deontologia professional», encara que el jutge no l'ha creguda. La funcionària pot recórrer contra la sentència davant l'Audiència.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris