algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
17°

Núñez Feijoo augura que abans del cap d'any Son Dureta serà fundació

El cap d'Insalud apel·la a la «maduresa» sindical perquè s'hi pronunciï a favor

El president de l'Institut Nacional de la Salut, Alberto Núñez Feijoo, confià ahir que, «abans del darrer trimestre de l'any», l'hospital de Son Dureta "amb cinc hospitals més de l'Insalud" haurà estat dotat de personalitat jurídica pròpia com a fundació pública.

Núñez Feijoo va fer aquestes declaracions en resposta a una pregunta del conseller balear de Sanitat, Francesc Fiol, en el decurs d'una videoconferència que ahir uní els sectors sanitaris de Madrid, Barcelona i Palma, en aquest cas, a la seu de la Fundació la Caixa, en un acte que comptà amb la presència del director territorial de l'Insalud, Javier Rodrigo de Santos; el ja esmentat conseller sortint; i els alts càrrecs de les institucions implicades: Joan Crespí, Josep Corcoll, Lluís Coll, José María Campuzano i molts d'altres.

El president estatal de l'Insalud apel·là a la «maduresa» sindical i explicà que les dotacions mèdiques de tres dels sis hospitals que s'han d'acollir a la nova fórmula de gestió ja hi han donat el seu vistiplau, requisit indispensable per arribar-hi. Prèviament "i abans que el Congrés dels Diputats entri en període de vacances" el grup popular haurà aprovat els texts legals.

El president de l'Insalud defensà aquest sistema de gestió que permet als hospitals efectuar operacions bancàries bàsiques com ara arrendaments financers, alhora que negociar amb les empreses proveïdores, des de farmacèutiques a constructores. Segons Núñez Feijoo, existeix un «ampli consens» entre les comunitats autònomes per assolir el sistema fundacional, amb dues excepcions reconegudes explícitament: Castella-la Manxa i Extremadura. Això no obstant, els sindicats majoritaris en el sector "CCOO i UGT" han explicat en repetides ocasions que la nova fórmula suposa, de fet, una tendència cap a la privatització de la Sanitat, amb el precedent conegut del Regne Unit, on el partit conservador generalitzà el sistema fundacional.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris