algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 15°
18°

Denuncien una extracció il·legal de «bales» a la platja del Través

El nou regidor independent del grup municipal socialista, Onofre Bisbal, que molt probablement serà el responsable de l'àrea de Medi Ambient, ha detectat aquests dies una extracció massiva de còdols de la platja del Través, l'única d'aquestes característiques naturals que es conserva al Port de Sóller. Els còdols o «bales», com s'anomenen popularment, eren excavats per una palera i carregats en un camió que els conduïa a un solar on s'acumulen moltes tones d'aquest material, presumiblement destinat a la decoració arquitectònica.

Bisbal demanà a la Policia Local de Sóller que actuàs, ja que no existia cap tipus de llicència per aquesta actuació dins la zona maritimoterrestre, però l'agent de guàrdia indicà que es tractava d'un fet que es repetia des de feia temps i «que només s'enduien les algues». Segons Bisbal, es tracta d'un fet «molt greu» i exigirà responsabilitats, ja que segons sembla hi havia personal municipal que n'havia autoritzat verbalment l'extracció.

Les «bales» són molt preuades en la construcció de paviments de terrasses, cosa que ja es feia tradicionalment i que ara els estrangers han recuperat, pagant un bon preu per aquest material sense que, com en aquest cas, aquest hagi costat un duro als constructors. Segons sembla, el solar on s'acumulen les «bales» és propietat d'un conegut constructor de Sóller. En tot cas, cal recordar que la Regidoria de Medi Ambient serà en aquesta legislatura la responsable de les platges i de la seva conservació amb criteris ambientalistes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris