algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 15°
20°

Els Riera duen tota la vida treballant el marbre, el granit i la pedra de Felanitx

«El 70% de les tombes són fetes nostres»

«Entre el 60 i el 70 per cent de les tombes del cementeri de Palma i el 40 per cent de Bon Sosec estàn treballades per nosaltres». Així ho diuen d'orgullosos la família Riera que ha inscrit el nom de milers de mallorquins a làpides de marbre, granit i pedra de Felanitx des de 1977. La família està integrada per Llorenç Riera, la seva dona Miquela Cladera i els seus fills Miquel, Llorenç i Aina Maria. Componen una empresa familiar que és l'única "diuen" dedicada en exclusiva a treballar la pedra per als cementeris de Mallorca, principalment els de Palma.

Entre les incripcions realitzades per la família Riera figuren personatges del món de la cultura, la política, l'economia, el món social... Fins i tot ja es tenen llestes i instal·lades les tombes d'alguns personatges il·lustres que es troben ben vius com el cas de Joan Fageda. Per cert, ens conten que la tomba no la va encarregar el batle sinó que va ser un gest desinteressat de la Funerària que directament va sol·licitar i pagar la tomba del batle.

I és que són moltes les anècdotes i històries que tenen per contar la família Riera que durant els mesos de setembre i octubre es veuen desbordats de feina. L'explicació és que són moltes les famílies que encarreguen treballs per deixar arreglada la tomba dels seus familiars abans de Tots Sants, l'1 de novembre.

També hi ha molta demanda el mes de desembre, durant Nadal. Llorenç ens diu que tenen més feina durant l'hivern «perquè és l'estació en què es moren més persones, especialment gent gran». I el seu fill explica que «són molts els noms de persones joves que escrivim per mor dels accidents de trànsit».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris