cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
18°

Balears és tema estel·lar als diaris madrilenys

La premsa capitalina parla «d'autodeterminació» i de «bufetada a la democràcia a les Balears»

La premsa de Madrid donà ahir un gran relleu a l'elecció d'un president del Parlament balear socialista amb el suport dels partits nacionalistes. Diaris identificats amb el PP, com ABC o La Razón mostraren la seva indignació. Mentre, la premsa de Barcelona es mostrà molt més tranquil·la, i només l'Avui donà el canvi polític balear com a primera notícia de portada.

«El pacte anti-PP dóna al PSOE la presidència del Parlament balear», afirmà El País a tres columnes de primera pàgina. Per aquest diari, «el PP de Balears començà ahir el seu trànsit a l'oposició». A més, l'acudit de Peridis mostra Aznar i Almunia discutint sobre els cent mil milions que el PP oferí a Unió Mallorquina si pactava la continuïtat de Matas. Peridis parla de «cent mil milions de dot» per a Munar si pactava amb els conservadors.

Però de la ironia d'El País els lectors madrilenys passaren al tremedisme de l'ABC sense solució de continuïtat. A tota portada, el diari monàrquic afirma: «Es consolida el pacte contranatura anti PP a les Balears», per destacar a continuació: «Els socis del PSOE reafirmen la seva aposta per l'autodeterminació». A l'editorial, l'ABC afirma: «Els diputats del Partit Socialsita de Mallorca, grup nacionalista que professa una ferotge rancúnia al PSOE, no oblidaren insistir en el suposat dret d'autodeterminació d'una de les zones més arrelades de la història d'Espanya. En la seva enfollida carrera per llevar el PP del mandat dels seus electors, els socialistes estan disposats a pactar amb qui sigui».

Però el diari que bat tots els rècords d'indignació és La Razón. Ja a portada, aquest rotatiu desplega totes les bateries: «Bufetada a la democràcia a les Balears». Acte seguit, aquest diari afirma: «Els socialistes feren ahir la primera passa en la seva estratègia frontista pactant la marginació del PP en el Parlament de les Illes». La Razón afirma: «Sis partis d'ideologia contradictòria perfilen l'acord que apartarà el PP de totes les institucions».

A la premsa catalana el diari que dóna més importància al canvi de color a la presidència del Parlament balear és l'Avui. El rotatiu en llengua catalana afirma: «Diéguez assumeix el càrrec, pendent que el PSOE i els nacionalistes culminin les negociacions per a un acord de Govern».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris