algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
18°

Arca afirma que un aparcament a Sant Francesc farà mal al patrimoni històric

Ja sonen les primeres veus de protesta encara que les obres no han començat

L'Associació per a la Revitalització dels Centres Antics (ARCA) encapçala l'oposició a les obres de construcció dels aparcaments soterrats de la plaça de Sant Francesc. El secretari general de l'associació, Joan Pascual, assenyalà que «és molt possible que a la plaça s'hi trobin ossos humans des del segle XIV endavant, força importants per conèixer el que bullia a Palma per aquella època. Si hi permetem les obres, aquestes restes patirien i es perdria un indici òptim per a l'estudi dels nostres avantpassats».

«La posició d'ARCA és la del ciutadà preocupat per la conservació del patrimoni de la ciutat», comenta Pascual. «El que volem és engegar la gent que transita per la zona en cotxe, ja que és obvi que la plaça de Sant Francesc no està feta per això. Per tant, la construcció dels aparcaments no afavoriria gens la nostra proposta».

ARCA equipara el problema amb el que ja s'ha donat a altres ciutats històriques com Salamanca, Granada o Segòvia, on la construcció d'aparcaments ha pogut fer malbé monuments d'importància històrica.

Pascual comenta que «en aquest cas el problema es dóna a tres fronts: primer, que amb les obres es podria fer malbé les restes humanes que hi pugui haver a la zona, en segon lloc, que es podria afectar la façana del mateix convent i, finalment, l'aparcament atrauria més cotxes dels que ja hi ha a la actualitat, cosa que tampoc no seria bona per a la zona».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris