algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

Comprar un pis nou costa un 8'5% més que fa dotze mesos

El metre quadrat construït arriba a les 188.700 pessetes a la capital balear

Comprar un pis a les Illes Balears és cada cop més una missió impossible, com així ho demostra el fet que el preu d'un habitatge nou a Palma hagi pujat un 8'5% si es compara amb els preus del juny de l'any passat. Això ha provocat que el metre quadrat a la capital de les Balears es col·loqui en les 188.700 pessetes, segons la Sociedad de Tasación (ST).

El preu d'una casa a Palma és un 0'1% més car que a la resta de capitals de província, mentre que el metre quadrat ha pujat 7.500 pessetes respecte del 30 del desembre de l'any 1998, cosa que significa un increment del 4'1%.

Les causes que esgrimeix la Sociedad de Tasación per justificar aquest notable increment en els preus rauen en el fort increment de la demanda registrada en els darrers anys, la millora en la creació d'ocupació i la baixada de tipus d'interès, fet que abarateix el cost dels préstecs hipotecaris.

Aquest informe anuncia que, en els pròxims mesos, el preu de venda de l'habitatge nou continuarà creixent, tot i que en menor mesura, i afegeix que es tancarà l'exercici d'enguany amb un increment interanual d'entre el set i el vuit per cent.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris