cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
19°

El TSJB vol més informació de les actes desaparegudes abans de dictar sentència

Cort haurà d'esperar dos dies per saber el resultat del recurs contenciós electoral

El Tribunal Superior de Justícia de les Balears ha demanat a la Junta Electoral de zona més informació abans d'emetre la sentència corresponent al recurs contenciós electoral interposat a finals de juny, per les formacions polítiques municipals contra la proclamació dels regidors electes a l'Ajuntament de Palma.

La Sala del Contenciós del TSJB envià una providència la setmana passada als advocats de les tres parts personades (PP, PSOE i PSM, ja que EU i UM no es presentaren a temps) en què s'informava sobre el dia de la votació i decisió sobre el recurs, divendres passat. Així mateix, s'indicava que dilluns "ahir per als lectors" faria pública la sentència. Ara, els jutges sol·liciten «diligències per preveure millor i amb suspensió del termini per dictar la sentència».

Això significa que fins avui o demà no se sabrà si l'actual batle en funcions, Joan Fageda, continua al capdavant del Consistori de Palma retenint, per tercera vegada consecutiva, la majoria absoluta del seu partit amb un total de quinze regidors.

El TSJB demana en concret que s'aportin els sobres electorals desapareguts de les meses del districte 6 secció 5A (del barri de Foners) i 6.5U (al polígon de Llevant). Aquesta fou precisament una de les al·legacions sobre la qual el PSIB-PSOE basà el seu recurs i amb què demanà la repetició de les eleccions en aquestes dues meses. Segons explicaren els seus representants, els vots no foren comptabilitzats perquè es trobaren discrepances entre les actes d'escrutini que presentaren els partits i les de la Junta Electoral.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris