algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
19°

Els veïns de Son Peretó es queixen del fort impacte de la planta de fems

Els veïns de la zona de Son Peretó, en el terme municipal de Manacor, es queixen del fort impacte ambiental, especialment visual, que provoca la nova construcció que fa uns quinze dies es va posar en funcionament. La planta de transferència de residus sòlids urbans del Llevant de Mallorca, situada a la carretera comarcal C-715, molt a prop de la basílica paleocristiana de Son Peretó, està en servei des de fa uns quinze dies, i s'hi repleguen els fems dels municipis del Llevant: Artà, Capdepera, Sant Llorenç, Son Servera i Manacor.

Els veïns de la zona, que ja feren tot allò que pogueren per evitar que la planta fos construïda tan a la vora de la carretera i de les restes de la basílica paleocristiana comenten que la construcció resulta tan impactant, o fins i tot més, que el que havien pensat en un principi. Aquests veïns no descarten començar noves mobilitzacions i fins i tot apunten la possibilitat de fer una nova campanya popular de recollida de signatures, com la que varen fer ara fa aproximadament dos anys.

Els fems es dipositen, diàriament en contenidors hermètics que s'han instal·lat a l'estació. D'aquí són transportats a l'estació de Son Reus (Palma). Els veïns, ara com ara, no es queixen de problemes d'olor. Un d'aquests veïns comentava que: «La veritat és que no hi ha problemes d'olor, però també és molt prest per saber si més envant n'hi haurà o no. El que sí té la planta de transferència és un fort impacte visual que provoca malestar entre els veïns d'aquesta zona.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris