algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
18°

Benedicció del nou vitrall, obra de Burwitz

L'obra d'art, instal·lada a la parròquia, va ser beneïda per mossèn Pere Llabrés, delegat de Patrimoni

La benedicció del nou vitrall de la parròquia d'Algaida va tenir lloc dissabte passat al vespre en el decurs d'una solemne cerimònia. Aquesta obra d'art, que s'instal·la a la capella de sant Sebastià del temple gòtic de la localitat, va ser beneïda pel delegat diocesà de Patrimoni Cultural, mossèn Pere Llabrés.

El vitrall, obra de l'artista Nils Burwitz, fa cinc metres d'alt. Fou construït a Barcelona en el taller de Pere Cànovas. La iconografia a la qual fa referència és Pentecosta: representa la vinguda de l'Esperit Sant en forma de llengües de foc, sobre la Mare de Déu i els apòstols. L'Esperit Sant apareix en el registre superior del vitrall representat per la imatge bíblica del colom. Segons les paraules del batle d'Algaida, Jaume Jaume, «la realització del vitrall com també la seva col·locació han estat possibles gràcies a una iniciativa conjunta».

La iniciativa va ser de Guillem Pou Vanrell, que va fer les gestions necessàries per tal de dur a terme aquesta obra. El seu cost va ser de dos milions de pessetes i la col·locació, d'un milió i mig. El poble, a través del Consell Parroquial, va donar suport a la iniciativa. D'altra banda, l'Ajuntament va fer totes les gestions possibles perquè el vitrall pogués ser beneït durant la cerimònia de dia 10 de juliol, acte que coincidí amb la comunió dels dos néts de Guillem Pou, artífex de la iniciativa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris