algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
18°

Antoni Diéguez, elegit president provisional del Parlament

El seu nomenament està supeditat als acords de govern que encara negocien PSIB-PSOE, UM, PSM i EU-Els Verds

EFE- Palma
El socialista Antoni Diéguez ha estat elegit president del Parlament balear en la sessió constitutiva de la Cambra Autonòmica amb els vots de PSIB, PSM, UM i EU-EV, i l'oposició del PP, si bé el seu nomenament està supeditat als acords de govern que encara negocien aquestes forces polítiques.

Diéguez, actual responsable de la Comissió d'Esports i Joventut del Consell Insular de Mallorca, fou elegit per 31 vots i serà el primer president socialista del Parlament, ja que compta amb el suport de les forces progressistes, que negocien un pacte que suposaria pel PP la pèrdua del Govern, després de 16 anys al front d'aquesta institució.

Segons han dit fonts dels diversos partits que conformen aquest pacte, Diéguez és un candidat «de consens» no definitiu, mentre es concreta l'acord de governabilitat entre PSIB, EU-Els Verds i els nacionalistes PSM i UM, possibilitat pels resultats de les darreres eleccions autonòmiques, en les quals el PP balear perdé la majoria absoluta.

En acabar la votació del candidat a president del Parlament, el ple ha procedit a elegir als dos vicepresidents de la Cambra, càrrecs als quals s'han presentat Francisca Bennàssar, del PP, i Fèlix Fernández Terrés, del PSIB. Els nous secretaris del Parlament són Eberhard Grosske, d'EU, i Pere Palau, del PP.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris